IRONMILOVY 2014 – Ohlédnutí

Zpětně se ohlédneme za letošním letním sportovním táboře, tentokrát díky Petrovy Vabrouškovi pojatém jako IRON-M-ILOVY.

První den, stejně jako v předchozích letech jsme otestovali své cyklistické a plavecké dovednosti na krátkém výletě na rozjetí přes Sněžné, Daňkovice, Líšnou a Krátkou, odkud jsme, rovněž tradičně, dali cca dvou-kilometrovou časovku do vrchu, jakožto provní výstřel do táborové bodovací soutěže. Horké počasí jsme zchladili v Milovském rybníce.

DSC_7119

DSC_7177

DSC_7186

Úterý bylo ve znamení příprav na středeční triatlonový mini-závod. Dopoledne běžecká a plavecká příprava, odpoledne nácvik základních dovedností v cyklistice. Zde jsme si dali za cíl bezproblémové naskakování a seskakování z kola, „nášlapkáři“ – tedy ti, co měli nášlapné pedáli navic i s obouváním a zováním cyklisitických bot přímo na kole.

DSC_7219

DSC_7253

DSC_7317

DSC_7346

Ve středu ráno jsme zopakovali a doplnili nacvičeno cyklisitickou techniku o práci v depu, projeli jsem tratě chystaného závodu a ve vodě pak nacvičili špičkové provedení startů a výlezů z vody. stejně tak i správnou orientaci na otevřené vodě.

DSC_7480

DSC_7504

Po obědě pak již dorazil netrpělivě očekávaný Petr Vabroušek. Spoustou dotazů bylů zahrnut již v úvodu, kdy nám promítl a okomentaval závody v IM, svůj start v běžeckém závodě v Antarktidě a dalších svých triatlonových i ne-triatlonových aktivitách. Pak se již s námi vrhnul na „trénink“ jednotlivých disciplín triatlonu.  Tedy jak plavání, cyklistiky a běhu, tak i nácvik přaechodů mezi nimi a práce v depu. Probral s námi i předzávodní přípravu, rozcvičení, rozběhání, rozplavání… včetně správného nabuzení se na závod. Závod, ač pojatý jako opravu volný, krátký, táborový… byl ovšem opravdu volný jen do stratovnáího výstřelu. Všichni závodníci se vrhly do vod milovského rybníku s plným nasazením, rychlé depo, vystřelení na cyklisitku. Kluci Filip s Honzou nedali Petrovi ve vodě nejmenší šanci a ačkoli Honza přeci jen trochu ztratil v prvním depu a nechal se Petrem předjet, Filip nenechal nic náhodě a stylem start cíl si doběhl pro vítězství a skal Petra Vabrouška. Ani ostatní ale nezaháleli a v rychlém tempu doběhli v těsném závěsu.

Krátký komentář najdete i na facebooku http://www.facebook.com/PetrVabrousek.

DSC_7577

DSC_7583

DSC_7605

DSC_7700

DSC_7771

Ve čtvrtek jsme naplno využili své MTB speciály a vyrazili na tratě světového poháru v cyklisitce, kde mnohokrát dominoval i olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý a další esa horských kol. Porovnání televizních záběrů s realitou tak říkajíc na vlastní oči, resp. na vlastní kůži bylo pro některé dosti překvapující.

SANYO DIGITAL CAMERA

SANYO DIGITAL CAMERA

SANYO DIGITAL CAMERA

Cyklistickým vrcholem pak byl tradiční výlet na zámek v Nových Hradech a muzeum cyklistiky. Vybraní borci tentokrát pokořili magickou hranici 100 km.

SANYO DIGITAL CAMERA

Sobota a byla opět ve znamení horských kol, již nenáročně, doplněna sběrem borůvek, a to v neuvěřitelném množství, takže sběr těchto lesních plodů nad cyklistikou nakonec i převážil. nicméně po sportovních výkonech předešlých dnů to bylo rozhodně zasloužené. Večerní/noční „bojovka“ určila nakonec i vítěze bodovací soutěže tábora a slavnostní předání cen a opečení špekáčků nad táborovým ohněm symbolicky zakončilo letošní letní tábor na Milovech.

SANYO DIGITAL CAMERA

DSC_7204

2014-07-12 17.23.19

V neděli pak nezbylo nic, než sbalit, uklidit a odjet…